*** PAVLOVA ***
bahan-bahan
4 biji putih telur
1 cawan gula halus
1 sdu besar tepung jagung
1 sdu teh esen vanila
1 sdu teh cuka
cara-cara buat
~pukul putih telur sehingga kembang
~masukan gula dan pukul lagi
~kmudian masukan cuka, esen vanila dan tepung jagung
~kacau lagi dgn cara kaup balik aje....bukan dgn mixer
~masukan adunan ke dlm loyang yg telah dialas dgn kertas minyak
~panaskan oven n bakar pd suhu 140 drjah c....swlama 1 jam 15 minit...hingga kekuningan
~ bila dah sejuk bleh lah di keluarkan.....
bahan utk topping( krim)
250 gm whipping cream(pukul hingga kental)
buah kiwi, anggur, oren, dragon fruit...(potong dadu)
x sabar nk rasa paflova kak ra kite...
BalasPadamhehehhe... jgn lupa tempah2 lagi ya.....
Padam